A három felé osztott cukornád dobozok lehetőséget nyújtanak arra, hogy a konyha elkülönítve csomagolja a feltétet, a köretet, vagy a salátát egy menüs dobozon belül. Ez a megoldás frissensültek, döner, kebab, gyros, vagy bármely más több összetevős fogásnál jöhet jól az éttermeknek.
Melyek a cukornád doboz legfontosabb tulajdonságai?
Anyaga: természetes alapanyag, iparilag és háztartásban is komposztálható. Lényegesen kisebb az ökológiai lábnyoma, mint a habosított műanyagból készült termékek esetén. A cukornád rostból készült dobozok alapanyaga, a cukornád cukorrá történő feldolgozása során visszamaradó magas cellulóz tartalmú rostok halmaza. Ez a cukorgyártás során keletkező melléktermék adja ennek a csomagolóanyagnak is az alapanyagát.
Környezetbarát: a cukornád dobozok újrahasznosítása vagy komposztálása során új termékek gyártására vagy a talaj termékenységének javítására használhatók fel. Használata tehát segíthet a környezetvédelemben azáltal, hogy csökkenti a műanyag csomagolások használatát, és támogatja a megújuló erőforrások használatát.