Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Gastron.hu üzemeltetője:

Economic Trends Kft.

Székhely: 2089 Telki, Kökörcsin utca 9.
Adószám:
23940794-2-13
Cégjegyzékszám:
13-09-190905

Elérhetőségek:
E-mail cím: kapcsolat [kukac] gastron [pont] hu
Telefonszám: +36-70/334-5150

1. Általános tudnivalók

1.1 A www.gastron.hu-n keresztül történő rendelés során elektronikus magyar nyelvű szerződés jön létre a Felhasználó (továbbiakban: Vásárló) és a www.gastron.hu-t Economic Trends Kft. (továbbiakban: Eladó), továbbiakban Felek között. A szerződés tárgya a www.gastron.hu-n keresztül Vásárló által leadott megrendelés.

1.2 A www.gastron.hu weboldalon keresztül bárki vásárolhat, abban az esetben, ha a mindenkor hatályos Általános Szerződési Feltételek rendelkezéseit ismeri, az abban foglaltakat elolvasta és megértette, tudomásul vette és kifejezetten elfogadja. A Vásárló a megrendelés elküldésével elismeri, hogy a mindenkor hatályos Általános Szerződési Feltételek a felek közötti szerződés elválaszthatatlan részét képezi.

1.3 A www.gastron.hu weboldalon megjelenített termékek online és személyesen is megrendelhetőek.

1.4 A www.gastron.hu weboldalon az Eladó részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, illetve valamely termékekről fotót jelenít meg. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, illusztrációként szerepelhetnek. Az Eladó nem vállal felelősséget a weboldalon megjelenő kép és a termék tényleges kinézete miatti különbözőség miatt.

1.5 A termékekről készült képek, a fotók felbontása és mérete miatt színben és méretben a leszállított termék kinézetétől eltérhetnek. A leszállított termék szerződésszerűen teljesítettnek minősül, ha a leszállított darabok a termékleírásban megadottaknak megfelelnek.

1.6 Az Eladó fenntartja magának a szerződés feltételeinek egyoldalú módosítási jogát.

1.7 Nagykereskedelmi tevékenységünkből kifolyólag csak adószámmal rendelkező (egyéni vállalkozó, Bt., Kft., Rt., stb. ) vásárlókat tudunk kiszolgálni.

2. Regisztráció
 • A megrendelés leadható regisztrált felhasználóként is és regisztráció nélküli vásárlással is.

 • A Vásárló a rendeléshez szükséges adatait az Eladóval osztja meg a regisztráció és a vásárlás során.
  A regisztráció során csak valós és hiteles adatokat adhat meg a Vásárló. A Felek rendelkezésére bocsátott információkért kizárólag a Vásárló tartozik felelősséggel.

 • A regisztráció során a Vásárlónak a következő adatokat kötelező megadniuk:

  - Teljes név
  - E-mail cím
  - Telefonszám
  - Cégnév
  - Irányítószám
  - Település
  - Utca, házszám
  - Adószám

 A Vásárló a regisztrációjával kijelenti, hogy elolvasta és elfogadja a www.gastron.hu Adatvédelmi elveit és az Általános Szerződési Feltételt.

3. Megrendelés menete

3.1 A megrendelés feltétele, hogy a Vásárló a www.gastron.hu rögzítse személyes-, kiszállítási-, és számlázási adatait, ami a kiszállítás teljesítéséhez szükséges. Van más feltét?

3.2 A megrendelés leadása során ki kell választani a megrendelni kívánt Termék(ek)et, melynek nettó ára feltüntetésre kerül a Termék(ek) mellett.

3.3 A kiválasztott Termék(ek) kiszállítási idejéről, költségéről, fizetési módokról a Vásárló tájékoztatást kap a www.gastron.hu weboldalon.
3.4. A kiválasztott Termék(ek) a „Kosárba” gomb megnyomásával kerülnek a Vásárló virtuális kosarába.

3.5 A kosár tartalma és a megrendelés összegzése a weboldal jobb felső sarkában található „Szatyor” gomb megnyomásával tekinthető meg és módosítható.

3.6 A „Megrendelés” gomb lenyomása után lehetőség van lehetőség a fizetési módot és a szállítási módot kiválasztani, illetve egyéb információt rögzíteni a megrendeléshez. Az adatok pontos megadása után a „Tovább” gomb megnyomásával ellenőrizhetjük a megrendelés részleteit és megtekinthetjük a megrendelés összegzését.

3.7 A „Megrendel” gomb lenyomásával a megrendelés véglegesítésre kerül. Az Eladó a megrendelést előkészíti és kiszállítja.

3.8 A sikeresen leadott megrendelésekről az Eladó e-mailben visszaigazolást küld, amiben részletezi a megrendelés tételeit.

4. Fizetési lehetőségek, feltételek

4.1. A megrendelés végösszegének kifizetése a webáruházban megjelölt fizetési módokon lehetséges. A megrendelés értéket az Eladó szerződéses kapcsolatban álló pénzügyi szolgáltató a Vásárló által megadott bankkártya számlára terheli, vagy kiszállításnál a Vásárló készpénzes vagy bankkártyás fizetéssel fizetheti meg átvételkor.

4.2 Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok az Economic Trends Kft.-hez nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013

5. Szállítás

5.1 Az Eladó Magyarország teljes területére kiszállít, a szállítási feltételek pontosításával kapcsolatban pontos tájékoztatást telefonon vagy e-mailben tudunk nyújtani. A kiszállítási díj a webáruházban a rendelés folyamán feltüntetésre kerül.

5.2 Az Eladó saját futár autóival teljesíti a szállítást, külsős kiszállító céggel nincs kapcsolatban, legkésőbb a rendeléstől számítótt 1 héten belül tudja vállalni a szállítást, teljesítést.

6. Az Eladó részéről vállalt kötelezettségek

6.1 A webáruházon keresztül leadott megrendelésekkel kapcsolatos panaszokat az Eladó köteles kezelni.

7. Elállás

7.1 Az üzlethelyiségeken kívül kötött és a távollévők között kötött szerződések esetében a Vásárló a termék átvételének napjától számított 14 naptári napon belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg. A Vásárló ezen jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat megtétele, vagy a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet 2. számú mellékletében található elállási/felmondási nyilatkozatminta útján gyakorolhatja:

Elállási nyilatkozatminta

Címzett: Economic Trends Kft.
Cím: 2836 Baj, Tóvárosi út 1/A

Alulírott/ak …………………………. kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:
A fogyasztó(k) neve:
A fogyasztó(k) címe:
A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt…………….

7.2 A nyilatkozatot a Vásárló elküldheti az Eladónak e-mailben a kapcsolat [ kukac ] gastron [pont] hu e-mail címre vagy székhelyére címzett postai levél formájában. A fent írt határidő teljesítettnek minősül, ha a Vásárló elállási szándékát legkésőbb a termék átvételétől számított 14. napon közli. Az ezzel kapcsolatos bizonyítási teher a Vásárlót terheli. Amennyiben a Vásárló ilyen módon eláll a szerződéstől, az Eladó haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 naptári napon belül visszatéríti a Vásárló által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is. Az Eladó a Vásárlónak visszajáró összeget a Vásárló által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A Vásárló kifejezett beleegyezése alapján az Eladó a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a Vásárlót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terheli.

7.3 Az Eladó mindaddig jogosult visszatartani a termék ellenértékét és a vásárlás során felmerült költségeket, amíg a Vásárló a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte, a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. A megvásárolt terméket a Vásárlónak indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb az elállási szándék bejelentésétől számított 14 naptári napon belül sértetlen és hiánytalan állapotban vissza kell küldenie az Eladó részére. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét a Vásárló viseli. Az Eladó nem köteles átvenni az utánvéttel, vagy portósan visszaküldött terméket, mivel a visszaküldéssel kapcsolatos szállítási költség a Vásárlót terheli.

7.4 A fenti elállási jog nem illeti meg a Vásárlót:

romlandó, vagy minőségét rövid ideig megőrző termék esetében, illetve olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontás után nem küldhető vissza, olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékekkel.

8. Panaszkezelés

8.1 Az esetleges reklamációkat a kapcsolat [kukac] gastron [pont]hu email címre várjuk.

8.2 Az azonnali megoldást igénylő problémát haladéktalanul megvizsgálja és lehetőség szerint azonnal orvosolja, minden más esetben pedig 30 munkanapon belül válaszol a felmerült panaszra.

8.3 Amennyiben nem vagy elégedett az Ügyfélszolgálatunk által nyújtott panaszkezeléssel, úgy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordulhatsz jogorvoslatért, illetve a területileg illetékes Békéltető Testülethez fordulhatsz.

9. Személyes adatok kezelése

9.1 A Vásárlóink személyes adatait mindig a hatályos európai és magyar jogszabályok szerint kezeljük. A személyes adatok kezelésére vonatkozó részletes szabályokat az Adatvédelmi tájékoztató tartalmazza.


Adatkezelési tájékoztató
Adatvédelem

A www.gastron.hu weboldal üzemeltetője az Economic Trends Kft. tiszteletben tartja Felhasználóik személyes adatainak védelméhez fűződő jogokat.

Adatvédelmi tájékoztatónk leírja, hogy a webáruházban a Felhasználóink által megadott személyes adatokat hogyan dolgozzuk fel és miként használjuk. Az adatvédelmi tájékoztató célja, hogy megvédje Felhasználóink személyes adatinak biztonságát.

Webáruházunk szolgáltatásait mindenki ingyenesen veheti igénybe.

A webáruháznak használatával és a regisztrációval felhasználóink elfogadják az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

1. Adatkezelő adatai

Adatbázis szerzői jogának tulajdonosa a www.gastron.hu webáruház üzemeltetője: Economic Trends Kft.

Székhely: 2089 Telki, Kökörcsin utca 9.
Adószám: 23940794-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-190905
E-mail cím: kapcsolat [kukac] gastron [pont] hu

Adattárolás helye:

Unas Online Kft.

Levelezési cím: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.
Cégjegyzékszám: 08-09-015594
Adószám: 14114113-2-08

A regisztrációnál megadott felhasználói adatokat a www.gastron.hu csak saját célra használhatja fel, harmadik személy részére nem adjuk ki ezeket.

2. Kezelt adatok köre

Kérjük, hogy a regisztráció során csak valós és hiteles adatokat adjon meg, hisz a rendelkezésünkre bocsátott információkért kizárólag Ön tartozik felelősséggel!
Rosszhiszemű rendelések esetén fenntartjuk a jogot, hogy IP cím alapján történő visszakereséssel felkutassuk a Felhasználót és személyes adatokkal való visszaélés miatt feljelentést tegyünk.

Az adatmegadás önkéntes, az adatok törlése vagy módosítása a kapcsolat [kukac] gastron [pont] hu email címre érkező hiteles - a regisztrált e-mail címről érkező - kérelem esetén 30 munkanapon belül megtörténik.

A regisztráció során a következő személyes adatok megadása szükséges (a *-al jelölt adatok megadása kötelező):

- Teljes név*

- E-mail cím*

- Telefonszám*

- Cégnév*

- Irányítószám*

- Település*

- Utca, házszám*

- Adószám*

Hírlevél küldéséhez való hozzájárulás

Rendelés leadása során tárolt és megadható adattípusok (a *-al jelölt adatok megadása kötelező):

Rendelés értéke

Rendelés tételei

Rendelés ideje

Felhasználói megjegyzés

Fizetési mód*

Szállítási mód*

Szállítási adatok*

3. Az adatkezelés célja és időtartama

Ügyfeleink személyes adatainak kezelésének célja, hogy megrendeléseiket gyorsan, pontosan teljesítsük, adatait ne legyen szükséges minden rendelés során megadnia, valamint problémamentesen tudjuk teljesíteni a kiszállítást.

A webáruházon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtásához a következő célokra használja fel az adatokat az adatkezelő:

A hírlevélre történő feliratkozás esetén az Economic Trends Kft. az elérhető termékekről, szolgáltatásokról, akciókról, promóciókról és nyereményjátékokról elektronikus hírlevél, reklámüzenet küldése a Felhasználó által megadott e-mail címre.

Az adatkezelés időtartama 5 év.

4. Személyes adatok kezelésének a jogalapja

Az adatkezelés jogalapját az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja biztosítja, amely szerint önkéntes hozzájárulás alapján történik az adatkezelés.

Felhasználóink kizárólag saját személyes adatait adhatják meg regisztráció és rendelés leadása során, azonban a megadott adatok hitelességét nem ellenőrizzük. Az ellenőrzés alól kivételt képez, a Felhasználók által megadott kiszállítási cím, amit az Adatkezelő pontosíthat a gördülékenyebb megrendelés továbbítása érdekekében és az esetlegesen felmerülő problémák elkerülése esetében. Az Adatkezelő mindennemű adatpontosításról a Felhasználót e-mailben tájékoztatja. Amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Az adatkezelésre irányadó jogszabály alapját az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről rendelet adja.

Kizárólag a 16. életévüket betöltött, cselekvőképes személyek jogosultak személyes adataikat megadni a webáruházban történő regisztráció és rendelés leadás esetén.

5. Felhasználók jogai

Az adatkezelő a Felhasználó kérésére köteles tájékoztatást adni személyes adatainak kezeléséről, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről.

A Felhasználó jogosult kérni a személyes adatai helyesbítését, személyes adatainak - a kötelező adatkezelés kivételével - törlését vagy zárolását

Az adatkezelő a kérelem beérkezett napjától számított 25 (huszonöt) napon belül írásban tájékoztatást ad. Az adatkezelőtől e-mailben kérhető tájékoztatás.

Felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,

a) ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;

b) ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint

c) törvényben meghatározott egyéb esetben.

6. Fizetéssel kapcsolatos információk

Adatkezelő kijelenti, hogy a bankkártyával történő fizetés esetén semmilyen, a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatot nem kezel, gyűjt, tárol, ezen adatokhoz semmilyen módon nem fér hozzá.

7. Cookie-k azaz a Sütik jelenléte a weboldalon

Sütik fogalma: A sütik egy információcsomag, amelyet a szerver küld a webböngészőnek, majd a böngésző visszaküld a szervernek minden, a szerver felé irányított kérés alkalmával. A sütiket maga a web szerver hozza létre a böngésző segítségével a felhasználó gépén, ahol azok egy elkülönített könyvtárban kerülnek tárolásra. 

8. Hírlevél, egyéb marketing tevékenységek

Az Economic Trends Kft. hírlevele elsősorban a www.gastron.hu weboldalon meghirdetett akciókra hívja fel a figyelmet.

Hírlevélre történő feliratkozásra több lehetőség van, a regisztráció során, illetve a weboldal használata során a Felhasználónak saját profilján belül lehetősége van az Adatkezelő hírlevelére feliratkozni. A hírlevélre történő feliratkozás során a következő személyes adatokra van szükség. (a *-al jelölt adatok megadása kötelező):

Teljes név*

E-mail cím*

Hírlevelünk az aktuális média törvényeknek megfelelően bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen lemondható. A leiratkozásra minden hírlevél láblécében lehetőséget biztosítunk. A leiratkozás kérhető e-mailben is, a kapcsolat [kukac] gastron [pont] hu-ra küldött levélben. A leiratkozási kérelmeket 10 munkanapon belül kezeljük.

 A Felhasználók adatait megosztjuk hirdetéskezelő rendszerekkel annak érdekében, hogy azok a Felhasználó számára releváns hirdetéseket jelenítsenek meg.

9. Adatvédelmi incidensek kezelése

Adatvédelmi incidensnek minősül az Economic Trends Kft. által kezelt adatok olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

Az adatvédelmi incidenst indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával a tudomásszerzést követően be kell jelenteni az illetékes felügyeleti hatóságnál. Az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről. Az adatkezelő nyilvántartja az adatvédelmi incidenseket.

Az adatfeldolgozó az adatvédelmi incidenst, az arról való tudomásszerzését követően indokolatlan késedelem nélkül bejelenti az adatkezelőnek.

Az adatvédelmi incidensekről az Adatkezelő az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint az érintettek tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet.

13. Jogérvényesítési lehetőségek

A webáruház Adatkezelője mindent elkövet, hogy a személyes adatok kezelése a jogszabályoknak megfelelően történjék, amennyiben úgy érzi ennek nem felel meg adatkezelésünk, úgy kérjük, írjon nekünk a kapcsolat [kukac] gastron [pont] hu e-mail címre.

Az irányadó jogszabályok szerint jogorvoslattal élhet a hatáskörrel rendelkező szerveknél Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.) bíróságnál.

Az elektronikus úton küldött reklámokkal kapcsolatban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (cím: 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25) jár el.

A gasztronómia területén felmerülő csomagolási kihívásokra nyújtunk professzionális választ partnereinknek. Saját gyártású és import termékválasztékunkban minden megtalálható, ami a vendéglátás területén szóba jöhet, a pizzadobozoktól a klasszikus PP, PS műanyag ételszállító dobozokon át az evőeszközökig. Korunk környezeti kihívásaira válaszul minden termékkategóriában kínálunk környezetbarát csomagolóanyagokat komposztálható, lebomló anyagokból a PLA (politejsav) szatyor, papír pizzadobozok, poharak, zsír és vízálló ételtartó dobozok, fa és PLA evőeszközök stb.
Kategóriák
Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.
Az esetleges elírásokért, téves adatokért felelősséget nem vállalunk!